Válaszokat keresek a személyes fejlődéssel kapcsolatos kérdésekre? Olvassa el ezt a cikket

Sokan elégedettek azzal, hogy megtervezik és álmodoznak a személyes fejlődésről, de ha Ön nem tartozik ezek közé az emberekbe, akkor itt az ideje, hogy gyakorlati tanácsokat kapjon, és kezdje el ma. Tegye meg terveit és álmait, és hajtsa végre őket az alábbi cikk tippjeinek felhasználásával.

Egy új készség elsajátítása nagyszerű módja annak, hogy megfeszítse magát és javítsa karakterének minőségét. Ráadásul a hobbi, a technikai készség vagy a művészi forma tökéletesítése eleinte kihívást jelenthet, de ha elsajátítja, megszerzi a teljesítmény, a cél és az élvezet érzését. Sőt, hozzáad a szabadidős tevékenységek medencéjéhez, és kerekebb emberré teszi magát.

Ébredjen valódi személyiségére. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen akkor, ha a barátok, a család és a jelentős mások attól függenek, hogy vagyunk-e olyanok, akiknek gondolják magunkat, vagy kikre van szükségük. Nézz túl az általad bemutatott "te" -en, és találd meg a lelkedben élő mélyebb, igazi lelket. Törekedjen arra, hogy ennek a léleknek minden nap új részeit hozza be a mindennapi élet valóságába.

Ne féljen ötleteket megosztani másokkal. Különösen, ha a kreatív iparban dolgozik, próbáljon meg ötleteket megosztani családjával, barátaival és társaival. Véget értek azok a régi idők, amikor ötleteidet magadban tartották. Ha visszajelzés nélkül folytatja az ötletet az ötletről, akkor nem tudhatja, mi működik és miért.

Törekedjen az átláthatóságra, amikor olyan információt keres, amely végigvezeti Önt az önfejlesztés útján. Minden követett tanácsnak jó szándékúnak és egyértelmű eredetűnek kell lennie. Ez megvédi ékesszóló, mégis aljas emberektől, hogy dollárt keressenek mások küzdelmein. Óvja a szívét, ha nagyon intim problémák megoldására törekszik.

Tegyen mindent, hogy dicséretet mondjon másoknak. Ehelyett mutasson kedvességet és együttérzést mások iránt, és meglátja, mennyivel jobban fogja érezni magát.

Mik a céljaid? Mit szeretsz csinálni? Sokan mindig azt mondták, hogy bővítsd és lazítsd az elmédet, olvass el egy könyvet! Nos, igen és nem. Vannak, akik nem szeretik az általános olvasást, de szeretnének olvasni vagy tanulmányozni valami érdekeset. Ha időt szán arra, hogy tanulmányozza a számodra érdekes dolgokat, akkor a jó irányba teszel egy lépést. Ez pozitív hatással van az életedre.

Szembesülni félelmeivel és diadalmaskodni felettük. Sokan hagyják, hogy félelmeik irányítsák őket, és ezek a félelmek újabb félelmek, aggodalmak és szorongások formájában jelentkeznek. Meg kell tanulnod szembenézni a félelmeiddel, és el kell jutnod ahhoz a gyökérig, hogy miért uralkodnak feletted. Miután ezt megtette, azon kapja magát, hogy legyőzi félelmeit.

Gyakoroljon felelősséget vállalni tetteiért, ahelyett, hogy azonnal hibát róna egy másik félre egy konfliktusban. Ez arra kényszeríti, hogy felelősségre vonja magát reakciói és válaszai miatt. Ahelyett, hogy azt mondanád: "Annyira megőrjítesz, amikor ezt csinálod!" fontolja meg ezt mondani inkább: "Nagyon mérges leszek, amikor _______, mert úgy érzem, hogy ________." Ez a verzió egyértelműen megadja a konfliktus forrását és azt, hogy miért reagál.

Légy önzetlen. Ha elkezd másokkal többet törődni és segíteni, észreveszi, hogy önfeláldozásba kezd. Ilyenkor jobban megismerheti az igazat, és megnézheti, mit kell változtatni egy kicsit, és mi a jó éppen úgy, ahogy van.

Ne legyen elégedett azzal, hogy van egy olyan személyes fejlesztési terve, amelyet soha nem hajt végre. Használja a fenti cikkben található hatékony tanácsokat, hogy továbblépjen azon a tervén, hogy jobbá váljon. A ma végrehajtott cselekvés minden változást előidézhet és elősegítheti a kívánt életet.