Tudjon meg többet a mobiltelefonokról


Ha mobiltelefonnal kapcsolatos kérdése van, nehéz lehet eldönteni, kihez forduljon, hogy választ találjon. Előfordulhat, hogy mobilszolgáltatója nem sokat tud az általuk forgalmazott telefonokról, miközben a gyártó felhívásával gyakran reklámozik. Ehelyett lazítson, és tekintse meg az alábbi nagyszerű tippeket. Amikor mobiltelefont vásárol, vegye figyelembe azokat a funkciókat, amelyekre valóban szüksége van. A telefonok számos funkciót kínálnak a mai piacon, beleértve az internet-hozzáférést, a kamerákat és a különféle alkalmazások végrehajtásának lehetőségét. Bár ezek a funkciók mindegyike jó, lehet, hogy nem éri meg fizetni a legdrágább telefonért, ha nem használja őket.

Gondosan gondolja át, mielőtt kiválasztja a végső döntést. Néha megéri egy hosszabb távú szerződés aláírása, hogy megszerezze a kívánt telefont. Egyes szolgáltatók a legjobb árakat kínálják, ha hajlandó egy-két évre elkötelezni magukat a szolgáltatásukra. Csak győződjön meg arról, hogy hajlandó-e aláírni a szerződést, mert a futamidő idő előtti felmondása sok büntetésbe kerülhet.

Ne gondolja, hogy elromlott a telefonja, csak azért, mert nedves lett. Amit meg kell tennie, vegye ki a telefon akkumulátorát, majd helyezze a telefont egy rizses műanyag zacskóba. Ezzel felszívja a felesleges nedvességet, amely beszivárgott az okostelefonjába. Ne használja mobiltelefonját olyan helyeken, ahol gyenge vagy nincs jel. A telefonok több energiát használnak fel, hogy elérjék a gyengébb jeleket. Nem számít, hogy használja-e a telefont vagy sem. Csak ezeken a helyeken hagyva teljesen lemerítheti mobiltelefonja akkumulátorát néhány órán belül.

Fontolja meg egy használt telefon vásárlását, ha frissíteni szeretne, mielőtt a szerződése ezt lehetővé tenné. Ez gyakran olcsóbb, mint újat vásárolni, és nem lesz kötve egy meghatározott szerződési időszakhoz. Csak győződjön meg arról, hogy szolgáltatója támogatja a megvásárolni kívánt telefont, és könnyen hozzáadhatja azt a csomaghoz.

Ha gyenge a jel, ne használja a telefont. Nagyon gyorsan lemeríti az akkumulátort. Továbbá, ha magánál van a telefon, ne tegye a táskája mélyére, mert nem valószínű, hogy jó jelet kap. Ha attól tart, hogy gyenge a jel, a legjobb, ha teljesen kikapcsolja a telefont.

Ne foglalkozzon a mobiltelefon képernyőjének fedelével. Számos kiegészítő javíthatja a mobiltelefonnal kapcsolatos élményt; a mobiltelefonok borítói általában nem tartoznak közéjük. A legtöbb mobiltelefon képernyője már eleve karcálló, és a műanyag borítás csak kevésbé reagál az érintésre.

Ha olyan területen tartózkodik, ahol nagyon gyenge a térerő, kapcsolja ki a telefont. Ha bekapcsolva hagyja, akkor az akkumulátor lemerül. Arra is érdemes törekedni, hogy a telefont inkább a szabadban tartsa, mert pénztárcákban, fiókokban és egyéb zárt helyeken a jel gyengébb.

Ha Ön újonc a mobiltelefonok világában, valóban megéri, ha őszintén felméri igényeit. Nem mindenkinek van szüksége vagy akarja a telefonját miniszámítógépként használni, ezért sokan boldogulnak egy sokkal egyszerűbb készülékkel is. Ha odafigyel valódi igényeire, sok pénzt és fáradságot takaríthat meg. Használja mobiltelefonját hangrögzítőként, ha nem szeretne jegyzetelni az órán. Egyszerűen feljegyezheti a tanára által elmondott fontos pontokat az óra alatt, és visszatérhet hozzájuk a nap végén, amikor tanul. Ha újabb modellű telefonja van, valószínűleg nem kell pénzt pazarolnia egy díszes tokra. A mai mobiltelefonok strapabíró anyagokból készülnek, amelyek bírják az ütéseket és leejtést. A tok valóban csak a vonzó megjelenés miatt kell, nem pedig a telefon biztonsága érdekében.

Ismerje meg állama mobiltelefon-törvényeit, amikor vezetésről van szó. Sok államban tilos mobiltelefonon SMS-t küldeni és autót vezetni. Még ha ez technikailag legális is az Ön államában, még mindig nem jó ötlet. Sok baleset történik szöveges üzenetek miatt. Ha kommunikálnia kell, hívjon kihangosítóval, vagy térjen le az útról, hogy SMS-t küldjön.

Ha szeret képeket készíteni a mobiltelefonjával, óvakodjon a zoom használatától. Nem úgy zoomol, mint a kamerák. Előfordulhat, hogy a kép homályos. Ennek az az oka, hogy a képpontok nagyítása helyett ténylegesen közelebb kerül a képhez.

A mobiltelefon töltése tovább tartásához ne hagyja a telefont rezgő üzemmódban. Vannak olyan helyek, ahol egyszerűen nem akarja, hogy a telefon kikapcsoljon. Ha olyan helyre készül, ahol nem szeretné, hogy meghallja a telefonját, vegye fontolóra a csengetés hangerejének lejjebb vételét. Ha a telefont rezgő üzemmódban hagyja, jelentős mennyiségű akkumulátort használ fel.

Valóban szeretne pénzt megtakarítani mobiltelefonján? Fontolja meg az előre fizetett mobil lehetőségeket. Ezek olyan telefonok, amelyeken előre megvásárolja az adatokat és perceket. Nincsenek szerződések és nincsenek folyamatban lévő számlák. Csak azért fizetsz, amit használsz, és ennyi. Ez egy kiváló lehetőség, ha azt látja, hogy minden hónapban rengeteg extra percet és adatot kap.

Ne hagyatkozzon csak a 911-es segélyhívó telefon használatára, ha vészhelyzet van a nyaralása során. Míg az Egyesült Államokban általában a 911-et hívják nagy vészhelyzetekre, máshol nem működik. Ha vészhelyzet van, és valahol távol van a hálózatától, próbálja meg tárcsázni a 112-t. Ez akkor is működik, ha ki van zárva a billentyűzetből. Mindezekkel az információkkal frissen az elméjében, készen áll a mobiltelefonja használatára! Sajátítsa el képességeit, vagy válasszon egy új telefont, amely pontosan megfelel az Ön igényeinek. A jövőbeni terveitől függetlenül a cikkben található ötletek elvezetik Önt a célhoz, biztosítva, hogy elégedett legyen készülékével.