Legyen okos az online vásárlás során: Próbálja ki ezeket a tippeket

Az online vásárlásnak is vannak előnyei és hátrányai, mint mindennek. Ahhoz, hogy a pozitívumok nyerjenek, fontos, hogy tudja, mit csinál, amikor online vásárol. Ennek a darabnak az a célja, hogy a legfontosabb anyagot biztosítsa, amire leginkább szüksége van.

Amikor online vásárol, győződjön meg arról, hogy csak biztonságos webhelyeken vásárol. Nézze meg a webhely URL-jét, és az elején a szokásos "http" helyett "https"ť-et kell írnia. Mindig legyen a vírusirtó naprakész példánya a számítógépén is. Ez biztosítja a biztonságos online vásárlási élményt.

Szánjon rá időt, és tekintse meg számos online kiskereskedő árait, hogy megtudja, hogyan hasonlíthatók össze a termékek az összes webhelyen. Ha lehet, hasonlítsa össze a különböző márkákat. Válasszon egyet a megfelelő tulajdonságokkal és árral. Jelentkezzen be azokon a vásárlási webhelyeken, amelyekben gyakran megbízik; gyakran találkozhatsz új termékekkel vagy különleges megtakarítási ajánlatokkal.

Ha online vásárol, ne habozzon kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, ha kérdése van. Ha a rendelés leadása előtt felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, megtudhatja, mennyire segítőkész az ügyfélszolgálat, és milyen gyorsan reagálnak. Ez hasznos információ arra az esetre, ha valami elromlik a vásárlás után.

Tartsa szemmel bank- és hitelkártyaszámláit. Ha online vásárol, ne várja meg a hónap végét, hogy áttekintse pénzügyeit. Rendszeresen ellenőrizze fiókját online, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek-e benne többletköltségek. Ha bármi hibát észlel, a lehető leghamarabb lépjen kapcsolatba bankjával vagy hitelkártya-társaságával.

Ha nagy rajongója az online vásárlásnak, tegye a kedde napját az akciók keresésére. Iparági tény, hogy a legtöbb webhely új árut tesz közzé, és kedvezményeket kínál a hét ezen napján. Bár a költségvetése szerint hajlamos pénteken vagy hétfőn költeni, a keddnek kell a legolcsóbbnak lennie.

Az online vásárlás nagyszerűsége az, hogy egy adott vásárlás előtt megtekintheti a különböző webhelyeket. Ez lehetővé teszi a különböző online kiskereskedők árainak összehasonlítását. Előfordulhat, hogy valami, ami nem tartozik az Ön árkategóriájába, sokkal megfizethetőbb egy másik webhelyen.

Amikor online vásárol, nézze meg az akciós oldalakat és az online aukciókat, mielőtt a kiskereskedők saját online üzleteihez fordulna. Gyakran sok pénzt megtakaríthat egyszerűen, ha olyan néven vásárol, mint az Amazon vagy az eBay. Ezzel rengeteget spórolhat anélkül, hogy az előnyökben csökkenne. Győződjön meg arról, hogy minden rendben van a visszaküldési szabályzatukkal. Ezek gyakran meglehetősen eltérőek, a webhelytől függően.

Csak olyan online kiskereskedelmi webhelyeken vásároljon, amelyekben megbízik. Túlságosan is könnyű valakinek egyszerűen létrehozni egy kirakatot az interneten bizonyos termékinformációkkal, hogy árukat árusíthasson. Mielőtt bármilyen hitelkártyaadatot megadna, végezzen némi kutatást a kiskereskedő hírnevéről. Ez segít elkerülni a csalásokat.

A Froogle egy olyan webhely, amelyen összehasonlítást végezhet. Ez az egyik legegyszerűbb módja a legjobb árak megtalálásának. Ne feledje, hogy az ilyen típusú webhelyek csak tagoldalakat tartalmaznak, nem minden online webhelyet. Ezek csak egy jó kiindulópont, de ha nem érsz el eredményt, akkor is kereshetsz máshol.

Noha az Amazon 29,99 dollárt számíthat fel egy termékért, ez nem jelenti azt, hogy az eBay-t kell választania, ha az elem 9,99 dollárért szerepel a listán. Miért? Minden a szállítási költségeken múlik! Az Amazon ingyenes Super Saver szállítást kínálhat, ami azt jelenti, hogy csak 29,99 dollárt kell fizetnie, és egy centtel sem többet. Az eBay-eladók általában díjat számítanak fel a szállításért, és ez ott drágíthatja a terméket. Az árak összehasonlításakor mindig vegye figyelembe a szállítási költségeket.

Ezekkel a tippekkel kezdje meg az online vásárlást, és takarítson meg pénzt! Csak használja az imént olvasott tippeket. Ha megszokta az online vásárlást, soha többé nem akar majd bevásárlóközpontba látogatni.