Kiváló tanácsok a hírnévmenedzsmentről, amit el akar majd olvasni


Ha sikeres vállalkozást szeretne, meg kell értenie, hogy mit jelent az üzleti arculat professzionális szinten tartása. Számíthat arra, hogy az üzleti hírnévmenedzsment gyorsabban megteremtheti vagy elsüllyesztheti Önt, mint az üzleti élet legtöbb más aspektusa. Íme néhány nagyszerű ötlet, amelyek segítenek az elindulásban.


Mielőtt túl sok energiát fektetne az online hírnévmenedzsmentbe, ellenőrizze, hogy mekkora összegre van szüksége, ha egyáltalán van rá szüksége. Keressen rá vállalkozására a Google segítségével. Negatív találatok jelennek meg? A vállalkozása által üzemeltetett weboldalak és blogok csak néhány találatnál jelennek meg, vagy egyáltalán nem? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszol, az azt jelenti, hogy van munkája.


Vállalkozása hírnevének javítása érdekében mindig járjon utána az ügyfeleivel kapcsolatos problémáknak. Ez különösen igaz, ha nagyobb vállalkozással rendelkezik. Érezniük kell, hogy Fontosak Önnek. Próbáljon meg olyan automatizált rendszereket használni, amelyek képesek nyomon követni őket. Emellett kérje meg őket, hogy adjanak visszajelzést a közelmúltbeli vásárlásokról.


Győződjön meg róla, hogy a márkájáról szóló információk naprakészek és pontosak. Ezáltal megőrizheti a jó hírnevét, hogy az Ön által kiadott információk a legfrissebbek legyenek. Szánjon néhány percet a napjából arra, hogy végezzen néhány internetes keresést, hogy naprakész információkat kaphasson arról az iparágról, amelyben cége tevékenykedik.


Legyen hálás. Ha valaki jó értékelést hagy a cégről, küldjön neki egy személyes üzenetet, és köszönje meg a visszajelzést. Ha lehetséges, köszönetképpen küldjön az ügyfelének egy kupont, amellyel bizonyos százalékos kedvezményt kaphat a következő vásárlásra. Ha ez nem lehetséges, köszönje meg őszintén a visszajelzést.


Mindig tartsa nyitva a fülét az online közösségi médiahálózatokon. Az emberek pozitívan vagy negatívan beszélhetnek Önről a közösségi oldalakon. Ha lépést tart ezekkel a hálózatokkal, mindent megtehet, hogy elkapja a negatív szavakat, és gyorsan megkezdheti a kárelhárítást. Ez az egyik módja annak, hogy megvédje üzleti hírnevét a további károktól.


Győződjön meg róla, hogy ismeri a jogait. Nem hagyhatja, hogy vállalkozása hírneve egy kitartó hamis értékelő miatt romoljon. Ismerje meg minden webhely szolgáltatási feltételeit és szabályzatát, és tudja meg, milyen jogorvoslati lehetőségei vannak. Rágalmazás, becsületsértés vagy rosszindulatú szándék esetén előfordulhat, hogy ügyvédhez kell fordulnia.


Győződjön meg róla, hogy elolvassa az összes olyan vállalat rossz értékelését, amely közvetlen versenytársat jelent Önnek. Ez jó képet fog adni arról, hogy milyen dolgokat kellett elkerülni ahhoz, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek. Bár nincs semmi, ami minden ügyfélnek megfelelne, ez mindenképpen segít megtalálni az arany középutat.


Lábujjhegyen kell maradnia, amikor a rossz üzleti hírnév elleni védelemről van szó. Még ha mindent megtett is a jelenlegi problémák megoldása érdekében, a jövőben mindig lesz még több. a dolgok szemmel tartása biztosítja, hogy azok nem fognak kicsúszni a kezéből.


Legyen óvatos azzal, hogy Ön és alkalmazottai mit mondanak az interneten. Bármi, amit a Facebookon, a Twitteren vagy bárhol az interneten mondanak, örökre online maradhat. Győződjön meg arról, hogy a vállalatának van-e közösségi médiára vonatkozó szabályzata. Az alkalmazottai hangja képviselheti a vállalatát, ami lehet jó vagy rossz. Ezért fontos, hogy a kialakított közösségi médiapolitika szerint járjanak el.

Gondoskodjon arról, hogy cégneve jól láthatóan szerepeljen a weboldal legfontosabb oldalain. Nem szabad, hogy kényelmetlenül nézzen ki vagy ne legyen a helyén. Csak arra ügyeljen, hogy egy vonzó logó legyen ízlésesen elhelyezve az oldalon. Az is jó ötlet, ha a fő oldalakon szerepelnek a cégedben dolgozó fontos emberek nevei. Ez elősegíti az elszámoltathatóságot, és segít az oldal hitelességének növelésében.


Használja ki jól a horgonyszöveget. Ez olyan szöveg, amely egy másik releváns weboldalra mutató hiperhivatkozás. Amikor a keresőmotorok értékelik webhelyét, értékelik a horgonyszöveget, hogy meggyőződjenek annak relevanciájáról. A releváns hiperhivatkozások segítenek növelni webhelye tekintélyét. Másfelől, ha más webhelyek hivatkoznak az Ön webhelyére, az szintén növeli a hitelességét és építi az online hírnevét.


Az ügyfelek szeretik azokat a vállalatokat, amelyek reagálnak. Amikor egy weboldal látogatója egy űrlap kitöltésével kapcsolatba lép Önnel, egy munkanapon belül válaszoljon rá - minél hamarabb, annál jobb. Jó első benyomást szeretne kelteni. Ha gyorsan válaszol, azzal azt üzeni a látogatónak, hogy odafigyel az igényeire. Így gyorsan kialakul a nagyszerű ügyfélszolgálat hírneve.


Gyorsan cselekedjen, hogy eltávolítson minden olyan negatív tartalmat, amely rossz fényt vet Önre vagy vállalkozására. Ha a tartalom az Ön ellenőrzése alatt áll, például a saját blogján található hozzászólások, távolítsa el a negatív tartalmakat saját maga. Lépjen kapcsolatba más webhelyekkel, hogy kérje a tisztességtelen megjegyzések eltávolítását, ha ez indokolt. Ha ez nem lehetséges, tegyen maga is sok hozzászólást, hogy a negatív hozzászólás eltemetésre kerüljön, és lejjebb tolódjon az oldalon.


A hírnevet ronthatja, ha a régi tartalmak még mindig megjelennek a keresőmotorokban, ezért legyen proaktív az eltávolításuk érdekében. Küldjön tartalomeltávolítási kérelmet a Google-nak és más keresőmotoroknak. Kérését jogi okokból, személyes adatokkal kapcsolatos aggályok miatt, vagy ha a korábban eltávolított tartalom még mindig megjelenik, mert egy régi oldalt nem mostanában láncolnak fel.


A hibák néha tönkre tehetik a vállalkozást. A negatív helyzetek megelőzése és kezelése könnyebb lesz, ha követi ezeket a tanácsokat. Most itt az ideje, hogy a tanultakat valóra váltsa.