Arra törekszünk, hogy az Ön személyes fejlődése sikeres legyen


Szeretné jobbá alakítani az életét? Az alábbi cikk segít Önnek személyes tulajdonságainak fejlesztésében.


Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne töltsön túl sok időt tévénézéssel. A túl sok tévézés nem egészséges, mert nagymértékben megnövelheti a stressz-szintjét. A túl sok tévénézés elősegíti a mozgásszegény életmódot is, ami nem egészséges. Próbálja meg korlátozni a mindennapos tévénézés mennyiségét.


Próbáljon meg megerősítéseket használni, hogy lássa, milyen nagyszerű ember is valójában. Az olyan mondatok ismételgetése, mint "erős vagyok", "hiszek magamban", "egészséges vagyok" stb. valóban segíthet abban, hogy jobban érezze magát azzal kapcsolatban, hogy milyen embernek érzi magát. Ez valóban segít növelni az önértékelését és a személyes erejét, hogy elérje a céljait.


Válassza meg a hiedelmeit a tudás pozíciójából. Sok embernek vannak olyan erős meggyőződései, amelyek, ha megvizsgálják őket, nem állják meg a helyüket, és emiatt ostobának tűnnek, és ostobának érzik magukat. Igazolja meggyőződéseit kutatással és az igazság keresésével. Ezáltal valódi hatalmat kap, hogy megvédje a meggyőződéseit, és ellenőrizze az állításait.


Vonja el a figyelmét. Ha túlterheltnek és szorongónak érzi magát, próbálja meg elterelni a figyelmét a problémájáról. Ha semmit sem tehet azért, ami zavarja, a megszállottság csak ront a helyzeten. Ehelyett próbálja meg a figyelmét valami érdekes dologra irányítani, amit valóban élvezhet.


Naponta legalább egy tervezett feladatot el kell végeznie, ha produktívnak akarja érezni magát. A feladat nem lehet ijesztő. Fontos, hogy olyan feladatot válasszon, amely belefér a rendelkezésre álló időbe, ahelyett, hogy megpróbálna valamit a valóban szükségesnél kisebb időbe szorítani.


A legtöbb ember nem tesz erőfeszítést arra, hogy másokat nyaggasson - ez csak úgy magától jön. Sajnos a zsörtölődésnek éppen ellenkező hatása lehet: neheztelést szül és feláldozza a termelékenységet. Meglehet, hogy a kéréseit rendesen össze lehet foglalni egy egyszavas emlékeztetőben, ahelyett, hogy hosszasan szónokolna arról, mennyire dühös lesz, ha a házastársa elfelejt tejet venni a boltban. Lehet, hogy egyetlen szóra rövidíti le: "Tej!". Még ha ez egy apró változtatás is, nagyon gyorsan a lényegre térhet.


Az integritás és a tiszta lelkiismeret fenntartja az önbecsülését, és az önbecsülés kulcsfontosságú a személyes fejlődés szempontjából! Ne spóroljon, ne keressen kifogásokat, és ne adjon magának más okot arra, hogy úgy érezze, nem a legjobbat nyújtja az életnek. Mindezek az apró dolgok olyan súlyt jelentenek, amely bűntudattal terheli Önt, és megállítja a sikerét, nem is beszélve arról, hogy megakadályozza, hogy jól aludjon.


Ügyeljen arra, hogy jól aludjon. Ha túlságosan fáradt, biztos, hogy sok helyzetben rosszul fog reagálni. A testének és az elméjének szüksége van arra az időre, amíg alszik, hogy regenerálódjon azokból a dolgokból, amelyeknek aznap kitette. Mozogjon valamikor napközben, hogy kifáradjon a jó alváshoz.


Kényeztesse magát, amikor csak teheti. Ha megfosztja magát azoktól a dolgoktól, amelyeket szeret ebben az életben, az nyomorulttá teheti. Kényeztesse magát időnként néhány kedvenc dologgal, és az élete kerek marad. Ez tízszeresére javítja a hangulatát, és növeli a képességeit, hogy kezelni tudja az útjába kerülő nehéz időszakokat.


Egy hatékony személyiségfejlesztő rutin kialakítása, ahogy most már talán egyetért, nem is olyan nehéz. A személyiségfejlesztés boldogságot és jó közérzetet hozhat önnek, mindezt egyszerűen azáltal, hogy kezdeményező szerepet vállal a saját életéért.